Sensei Theo Theloesen (1946 – 2012)

SEFI is opgericht door Sensei Theo Theloesen in 1975. SEFI is ontstaan vanuit een vriendenclub waar aan de conditie werd gewerkt in combinatie met martial arts. Hier is dan ook de naam voor de club uit voortgekomen: SEFI, Self-defence en Fitness. De club begon als een kempo-karate school. Later is via het In-Yo Ryu Kempo de overstap gemaakt naar het Goju-ryu karate-do.

In het dagelijks leven was Theo vakleerkracht wis- en natuurkunde en docent Lichamelijke Opvoeding. Vanaf het moment dat hij zich aansloot bij de Karate-do Bond Nederland (KBN) was hij een actief lid. Hij was jarenlang regio-bestuurslid van midden Nederland, werkte voor de Taiko en was dangraad examinator. Tevens was hij auteur van de Milleniumuitgave van de KBN in juni 2000. Verder was hij ook op wedstrijd gebied heel actief in de rol van A-scheidsrechter voor zowel kata als kumite en lid van de Nationale Scheidsrechters Commissie.

Sensei Theloesen was een man met een duidelijk eigen mening over Karate-do en altijd zoekende naar de juiste weg. Hij was een man met een grote kennis van de budosporten, een vaardig karate beoefenaar en één van de eerste erkende karateleraren in Nederland.

SEFI betekende heel veel voor hem. Hij was dan ook opgelucht dat de school wordt voortgezet door zijn zoon Gérard.